Thursday, 14 April 2011

Christina Lindberg i Cinemateket

Nils Markvardsen & Christina Lindberg

Sidste fredag (8/4/2011) var Christina Lindberg i Cinemateket, hvor PSYCH-OUT præsenterede to af hendes film, EKSPONERET (1971) og ANITA - EN UNG NYMFOMANS DAGBOG (1973). For en voldsfilm-ynder som undertegnede er det klart nok hendes "kvinde ta'r hævn"-film THRILLER: A CRUEL PICTURE (aka They Call Her One-Eye, som gik på dansk VHS som Kampen mod Mafiaen), som jeg er mest begejstret for, så når jeg overhovedet poster om det her, er det mest for at vise billedet af eXtase-redaktør Nils Markvardsen sammen med frk. Lindberg. xD. Jeg hører, at Mads Jensen og Pondo Sinatra også var til stede - og utvivlsomt Uncuts gamle medredaktør Thure Munkholm (som delvis stod for arrangementet). Folk, der ikke kender Nils personligt, kan nok regne ud, at han lytter til stonerrock. xD


DFI's omtale:
Mød den svenske kultstjerne og 'screen queen' Christina Lindberg i egen høje person, når hun selv introducerer to af sine bedste film til denne måneds Psych-Out! Lindberg gjorde svensk film fræk og farlig på det store lærred verden over i 70'erne, og hendes uskyldige ydre og veldrejede former gjorde hende til en international superstar inden for (s)exploitation-genren.

I 'Eksponeret' ('Exponerad', 1971) spiller den bare 21-årige Lindberg en nymfoman, der er splittet mellem sin søde kæreste og en galning ved navn Helge. Filmen veksler imellem drøm, erindring og virkelighed i en saftig blanding af socialrealisme og blød erotik.

'Anita – en ung nymfomans dagbog' (1973) holder, hvad titlen lover – og mere til. Anita er en 16-årig rebel, der efter en række lurvede affærer møder en langhåret boheme-psykolog (spillet af en ung Stellan Skarsgård), som kan kurere hendes ustyrlige sex drive; hun skal bare flytte med ham i kunstnerkollektiv! Det går selvfølgelig helt galt, og filmen kulminerer på det psyko-seksuelle overdrev med en afvisning af enhver borgerlig moral – så er De advaret.

NB: 'Eksponeret' vises på 35mm med let forståelig svensk tale uden undertekster (kopien er lidt slidt). 'Anita' vises på 35mm med engelske tekster.

Mellem de to film snurrer rejsegrammofonen i Asta Bar, hvor der vil være mulighed for at købe signerede dvd’er med Lindbergs film og kolde øller. Arrangeret i samarbejde med Station 16, filmklubben Loco Ono og CPH PIX.

Jack Stevenson, kultfilm-forfatter og ekspert i skandinavisk sexploitation-film, svarer på spørgsmål i.f.m. visningerne. Jack Stevenson inviterer desuden til reception for Christina Lindberg ved visningen af 'Maid in Sweden' i Husets Biograf, fredag den 8. april fra kl. 18.00.

Mads Mikkelsen / Station 16, Thure Munkholm / CPH PIX og Morten Tang / Cinemateket

No comments:

Post a Comment