Saturday, 8 September 2012

En VHS-anormalitet o_O

Jeg husker, at Diabolik på Uncut forum i mindst eet tilfælde har omtalt en VHS-udgivelse, hvor der var forskel på printet på to ex af den samme udgivelse - selvom printsene jo burde være ens. Jeg har netop selv oplevet noget lignende; Ved en tilfældig tilfældighed har jeg netop erhvervet to ex af den engelske pre-cert-VHS af SUDDEN DEATH (på dansk video som "Dødsmaskinerne"). Der er tale om samme MEDIA-udgivelse, men da jeg så filmen i går bemærkede jeg noget underligt; 7-8 gange i filmen afbrydes lydsporet af noget, der lyder som klip fra radioprogrammer!

Den danske udgave af SUDDEN DEATH på Betamax


Afbrydelserne er blot af 1-2 sekunders varighed. Jeg checkede mit andet bånd og forventede, at der ville være de samme lyd-inserts, men nej, her var lydsporet helt normalt.

Jeg tror bestemt ikke, der er tale om noget, som er blevet indspillet på båndet af en tidligere ejer. Hvordan skulle det kunne lade sig gøre? Billedet forsvinder ikke. Man kunne naturligvis forstille sig, at der kunne være tale om, at båndet er en førstegangskopi, men selve båndet er ægte nok, så det ville betyde at en eller anden skulle have optaget en kopi oven på originalbåndet, hvilket ikke lyder plausibelt. Og billedkvaliteten ser helt perfekt ud. Jeg er sikker på, der er tale om originaloptagelsen.

Pre-cert-båndet fra UK (og det er IKKE min dug, men sælgers!!)

Båndet er som sagt en rigtig gammel pre-cert-udgivelse, altså fra de tidlige dage i 80'erne og man kunne måske forstille sig, at man dengang har lavet båndene manuelt og teknikeren har lavet en fejl med optagelsen, så der er kommet noget radiooptagelse ind over. Who knows? Jeg har ingen anelse om, hvordan det kan være gået til.

Uheldigvis betyder det, at jeg nok bare må beholde båndet som en kuriøsitet. Det ville være lousy't at sælge det, og som samlerobjekt har den slagt anormaliteter ikke den store værdi.Trailer for SUDDEN DEATH. Filmen har iø en slutning, der helt kan måle sig med slutningen af Den stumme hævner (Il Grande Silenzio/The Big Silence/The Great Silence) i dårlig slutning-hed!! Filmen udkommer i øvrigt på DVD til oktober i USA.NB: tak til Hans-Jørn for Betamax-scannet.

No comments:

Post a Comment