Tuesday, 4 September 2012

Redaktør HENRIK LARSEN jager rumvæsen


 

DEN DANSKE SCIFI-HORRORFILM "DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ" ENDELIG TILGÆNGELIG FOR ET STORT PUBLIKUM

For små 10 år siden spillede AMDI PETER (aka Peter Bonneman), HEINE SØRENSEN og jeg selv med i zombiefilmen RÅDDEN KÆRLIGHED. Som gamle læsere af filmbladet OBSKURIØST grangiveligt vil huske, skulle redaktør HENRIK LARSEN også have været med, men nogen nossede op i det på dagen og Henrik kom aldrig med.

Så vidt jeg husker stod Henrik og ventede forgæves på Valby Station, uden at der var nogen til at hente ham og han vidste ikke, der skulle indspilles i Kongens Have i Valby. Der var senere tale om, at der skulle filmes et kort efterspil, men det blev aldrig til noget.

Kort tid senere instruerede Amdi Peter sin egen film, nemlig DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ, hvor Henrik endelig fik sine 15 minutters berømmelse. Og som han senere skrev i en leder i OBSKURIØST, så fik han i filmen endelig hævn over Heine Sørensen for fuck-uppet ifm. RÅDDEN KÆRLIGHED (hvorfor det var Heines skyld, at Henrik måtte stå forevigt på Valby Station den dag, fortaber sig i fortidens sorte afgrund, men det har dog alligevel nok ikke noget med det faktum at gøre, at Heine en del år senere valgte at skære forbindelsen til både Henrik og mig over. Trist, men sådan går det jo nogle gange).

Modsat RÅDDEN KÆRLIGHED, som udkom på VHS, så har DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ aldrig set dagens lys for et større publikum - ja, dvs. bortset fra dem, der i tidens løb har fået en DVD-R fra mig. Jeg har nemlig altid syntes, at den fortjente at blive set, så lige fra dag 1 har den været inkluderet på den DVD-R med RÅDDEN KÆRLIGHED, som jeg har sendt rundt til gud og hvermand.

Men nu er det ikke længere nødvendigt, for... tra-tra-traaa... en venlig sjæl har nemlig endelig uploadet hele herligheden til YouTube. Nu kan dette sjældent sete mesterværk om et rumvæsen, der er strandet i en lejlighed i København og som jages af 2 lejemordere med en kontrakt på hans hoved, endelig få sin plads på den danske filmhimmel.

Henrik Larsen spiller den ene lejemorder og instruktør Amdi Peter er den anden. Heine Sørensen er den forliste alien. Filmen løber lige under 10 minutter, så man behøver ikke afsætte hele eftermiddagen til at se den.

Og så er det i øvrigt Henrik Larsen, der har filmens eneste dialog (som han selv kom op med foriøvrigt) og jeg husker, han sagde, at pistolen var fandens tung. Godt, han ikke blev lejemorder i det virkelige liv, det ku' snart have givet slidgigt. LOL.

Og naturligvis tak til den flinke uploader!


Peter Bonneman har senere instrueret det meste af en rigtig Herschell Gorden Lewis-inspireret gorefilm, om (endnu) et rummonster, der kommer til Jorden. Men denne gang er det rumvæsenet, der myrder løs til højre og venstre, så blodet står til alle sider. Filmen skulle oprindeligt have heddet PLANET HOLOCAUST, men den skiftede vist nok titel senere i processen. En proces, der desværre aldrig blev bragt til ende. Ret ærgerligt, for jeg tror, det ville være blevet en kanon film. Hele oplandet af folk fra den gamle filmsamler-scene fra Djævleøen var ellers med (inklusiv yours truly), men det er efterhånden så længe siden, der er sket nogen udvikling, at jeg tror, den desværre aldrig bliver færdig. Der var endda forlydender om, at AWE havde bedt om at komme til at se den færdige film først, med henblik på mulig DVD-udgivelse. Mine egne scener blev filmet i starten af 2009 (jeg skrev lidt om det her). Den del af filmen, hvor jeg er med, blev iø indspillet i samme lejlighed som DEN INTERGALAKTISKE GENVEJ (som oprindeligt bare hed "Genvejen"). Anyway, man ved jo aldrig, måske kan de lade Københavner-punkere alligevel en dag tage sig sammen og gøre lortet færdigt, men jeg holder sgu ikke vejret, mens jeg venter.


NB: Hvis du ikke har set RÅDDEN KÆRLIGHED, så ligger både den og Amdi Peters DE LEVENDE DØDES ARMÉ i bjælken ude til højre her på bloggen (RÅDDEN er i tre dele).

9 comments:

 1. Ja, pistolen var forbavsende tung og jeg kan afsløre, at der er stuntman på i scenen, hvor den bliver "affyret". Nogen støtter min hånd - kan ikke huske hvem. Filmen var rigtig sjov at indspille. Mener, der var planer om et lidt længere cut - gad vide om råoptagelserne stadig er bevaret. Det der med at få ram på Heine var Obs redaktørens lidt grovkornede forsøg på en joke - noget, jeg ikke altid slap heldigt fra.

  ReplyDelete
 2. Planet Holocaust som du nævner er efter hvad jeg har hørt, på vej. Heine Sørensen fra den Intergalaktiske Genvej, har kæmpet i et år med post produktionen, for at få den gjort færdig. Et final cut er vist lige om hjørnet, efter hårdt slid.Filmen hedder nu, GROTESK. Ser frem til den.


  9,

  ReplyDelete
 3. Det lyder cool. Kan man mon gå ud fra, at de medvirkende får tilsendt en dvd-r med filmen? Og kommer der ligefrem en dvd-udgivelse? Du lader jo til at vide noget. ;-)

  ReplyDelete
 4. Jeg her iø for længst bragt traileren til GROTESK:

  http://enlejemordersertilbagepaadansk.blogspot.dk/search/label/Grotesk

  ReplyDelete
 5. Om de medvirkende får en dvd-r eller hvad det nu kan blive til, ved jeg intet om, min viden er sparsom. Jeg kender ham der siden jul har knoklet med final cut, i sammenarbejde med H.Sørensen. Jeg ved bare at det har været et kolosalt slid for dem, at nå til det endelige final cut, som snart skulle være klar. Dubbing osv mangler stadigvæk at blive lavet, men det skulle vist se lysere ud nu end det har gjort tidligere. Efter hvad jeg kan forstå, så har hele forløbet med denne film været total kaos, og det er det de har kæmpet en hård kamp med at få styr på, og det har ikke været nemt. Men nu kan vi der har ventet på denne film, godt tillade os at være forsigtige optimister...Jeg tror nok at det er deres mening at få den ud på dvd, det afhænger vel af resultatet går jeg ud fra. Men jeg tror den bliver underholdende, traileren ser ihvertfald fed ud, synes jeg. Vi får se.

  ReplyDelete
 6. Hvis jeg hen ad vejen skulle få lidt mere info omkring Grotesk, skal jeg nok komme med oplysninger. Indtil videre må vi bare vente og se hvad der sker,og krydse fingre for, at der ikke opstår uløselige problemer. De gør ihvertfald hvad de kan for at få filmen færdig, så kan de jo ikke gøre meget mere. Jeg ved at du har en mindre rolle i filmen.

  ReplyDelete
 7. Hej igen,
  Tak for infoen. Det lyder godt, at de er ved at få styr på sagerne. Ja, giv endelig besked, hvis du hører mere. Joh, jeg har en lille scene. Faktisk er rigtig mange fra den gamle videosamler-scene med i små roller. Det er fx Jørgen Gjerstrup fra Videonetto, som man ser løbe gennem noget hæk i traileren, og Kim fra Rock Uglen i en bil. Hvorvidt min egen scene har overlevet klippebordet, aner jeg ikke. Men det skal nok blive en herlig film.

  ReplyDelete
 8. Jeg vil tro at din scene er med i filmen.Det kan jeg sige, da jeg inden jul fik mulighed for at se lidt af et workprint, som manglede en del af lyden.Peter der startede på at lave filmen, manglede at lave nogle få scener, og da han rejste til tyskland, måtte H. Sørensen ud og skyde disse scener, for at få filmen til at hænge sammen. Ja det har vist været et turbolent forløb ha ha...Men det værste er vist overstået, går jeg ud fra, man kan jo aldrig vide sig 100% sikker. Men igen, hvis jeg i fremtiden høre mere om Grotesk, vender jeg tilbage.

  ReplyDelete
 9. Jeg ser netop, at GROTESK bliver vist på Blodig Weekend-festivallen:

  http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=f28856

  ReplyDelete