Thursday, 27 December 2012

Hvornår blev Spielbergs DUELLEN vist på dansk TV?

Jeg har på det seneste snakket med Henrik Larsen om gyserfilm, som vi har set på dansk TV i vores barn- og ungdom og en af de film, jeg tydeligt husker at have set på TV sammen med min far, er Steven Spielbergs DUEL fra 1971, som på dansk hed "Duellen". Det er rigtig længe siden, vi så den og jeg kan ikke huske det mere præcist end... at det er mange år siden. Det kunne være i 70'erne, 80'erne eller (senest) de tidlige 90'ere. M-E-N problemet er, at vi kan ikke finde ud af, hvornår den er blevet vist. Politikens "TV i 70'erne" er blevet checket og dobbeltchecket og TV-programmer fra 80'erne er checket. Uden held. I mit barndomshjem havde vi IKKE svensk TV og selvom vi fik tysk TV i midt-80'erne, tvivler jeg stærkt på, at det var dér, at vi så den. Min far forstår ikke tysk og ville ikke gide at se en gyserfilm med dubbing. Det MÅ have været på dansk TV. Om det så er DR eller TV2, husker jeg ikke. Jeg hælder mest til, at det har været på DR. Kan nogen af jer huske det??? Ifølge "Film i 70'erne" havde filmen biografpremiere i 1973 i Danmark.


EDIT: Takket være Nicolas Barbano har jeg nu datoen! DUELLEN blev ifølge "Filmsæsonen - Dansk Filmfortegnelse 80-81" vist på DR 7.2.81. Tak for hjælpen til Nicolas og andre, der gav deres bud.

6 comments:

 1. det var i halvfjerdserne

  ReplyDelete
 2. eller max 1982, på DR. Jeg så den på Kong Georgs Vej, hvor jeg boede indtil da.

  ReplyDelete
 3. Hej Anonyme,
  Jeg har også hele tiden hældt til, at det måtte være i 70'erne eller de tidlige 80'ere. Man KAN jo forestille sig, at forfatteren til "TV i 70'erene" simpelthen har misset den! Eller at den af en eller anden grund er faldet ud af det trykte program, hvis der er tale om en visning i 80'erne. o_O

  ReplyDelete
 4. Jeg har nu genchecket tv-programmerne for 1980-1982. Faktisk også 1979, som jeg affotograferede "for en god ordens skyld", selvom mit projekt kun omfatter 80-90. Duellen er intet steds at finde. (Tanken havde ellers strejfet mig, at den var smuttet, fordi jeg måske havde forvekslet titlen med en tv-debat.) Jeg har desværre ikke mulighed for at gå længere tilbage her og nu. Måske skal vi forsøge os med at skrive til DR?

  ReplyDelete
 5. Det var da mærkeligt. Og nu har Henschjell (på Uncut forum) også meldt sig på banen over folk, der siger, de har set den i 70'erne eller start-80'erne. Enten må den jo have været vist før dit første affotograferede TV-progam (1979) eller også har det været en film DR ikke har kunnet nå at skrive på det program, de sendte ud til aviserne. Den kan jo muligvis udelukkende have været annonceret på TV og hvis det har været en lørdags-film, så kan det meget vel tænkes, at det er derfor, at vi alle har set den (der kom ikke så mange film på den enelige danske kanal, så de fleste sørgede for at se lørdags-filmen. Øh, med mindre de skulle på diskotek naturligvis).

  ReplyDelete
 6. Takket være Nicolas Barbano har jeg nu datoen! DUELLEN blev ifølge "Filmsæsonen - Dansk Filmfortegnelse 80-81" vist på DR 7.2.81.

  ReplyDelete