Tuesday, 5 June 2012

En helgen x 71, kynisk spaghetti og genkøb "bare sådan fordi"Jeg skulle hente en pakke fra dddhouse i Hongkong på posthuset i dag (hvor de ikke overraskende allerede HAVDE pakket mine dvd'er ned i "retur til afsender"-sækken!) og smuttede lige inden for hos TP Musikmarked for lige at checke, om der skulle være nogen gode tilbud (tilbud er der jo altid, men om de så er GODE er ikke nødvendigvis det samme).

Jeg fandt heldigvis et par stykker; Først snuppede jeg AWE's SPAGHETTI WESTERN COLLECTION-boks med KEOMA, MANNAJA, TODAY WE KILL - TOMORROW WE DIE! og A REASON TO LIVE - A REASON TO DIE. Jeg havde godt nok et par af DVD'erne i forvejen, men man ska' sgu lissom ha' de der lækre AWE-bokse, syn's jeg. LOL. Alle DVD'erne har coole booklets af eXtase-redaktør Nils Markvardsen og den til KEOMA er endda en coffee table-udgave på 8 sider (normalt er de på 4).

Jeg fik dog lidt af en overraskelse, da jeg så omslaget til MANNAJA; "Hva' fa'en sker der lige for retskrivningen", tænkte jeg. "Det der ku' min nevø på 7 år sat'me ha' gjort bedre!" - Men så gik det op for mig, at coveret var på norsk.

"Nå ja, hva' fa'en, det går jo nok," men jeg var lidt irriteret over, at det grangiveligt nok ville betyde, at der ikke var en booklet sammen med den norske DVD (de svenske har nemlig IKKE booklets med), men heldigvis var der en booklet med helt magen til den i den danske kassette. Men altså med Nils Markvardsen på norsk. Haha. Jeg gav iø kun en hund for boksen. AWE's nypris er 200 stærke og det koster den stadig i fx VideoNetto (aka DVDCITY aka VideoLand). Hos Fona2000 kan man sikkert også være heldig at snuppe den til 100 kr., men min bybus kører ikke helt derud.På et af billigbordene gjorde jeg dog dagens scoop! Jeg har længe (rigtig længe faktisk!) haft den engelske dvd-bokssæt-udgivelse af den samlede HELGENEN (aka The Saint) stående på min Amazon-ønskeliste. Men ak, de engelske bokse er alt for dyre; den samlede "Monochrome" serie (71 episoder) og "colour"-serien (41 episoder) koster vel hen ved 900 kr. I dag fik jeg "Monochrome"-serien i dansk udgivelse til næsten en fjerdedel af, hvad den britiske koster (og dertil kommer jo også portoen, som, nuvel, ikke er meget, men alligevel!). Når man ifm den engelske udgivelse kalder serien "The Monochrome Series" er det en smart måde at sige, den er i sort-hvid!

Den danske udgave er fordelt på tre bokse, som indeholder henholdsvis 23, 24 og 24 afsnit. På den ene af boksene med 24 afsnit har man fejlagtigt skrevet 23 på omslaget, hvilket fik yours truly til at spytte og sprutte, true tilfældige med ekstrem død, og brænde en voodoo-dukke af i vrede over denne fadæse. Hvordan kan man leve med, at et "komplet" 71 episoders DVD-bokssæt mangler en episode!! Men efter et check af sættets sidste disk viste det sig heldigvis, at der blot var skrevet forkert på coveret. Hahaha.Af andre ting, jeg fyldte i TP's imaginære indkøbsvogn, kan nævnes; MORRISSEY: "Years of Refusal" CD (30 kr.), DEMON TOWN 1-3 boks, COLDBLOODED MURDERER true crime-dvd (til 5 kr. og efter et hurtigt check, ser den heller ikke ud til at være mere værd end 5 kr.!), den japanske horrorfilm MISTET OPKALD 2 (aka One Missed Call 2), som jeg muligvis har i forvejen på en HK-DVD, men hva' fa'en, jeg vil gerne støtte Kenneth (Eriksen) og han lille gesjæft der (og den var på tilbud til 25,- såå...). Til allersidst fandt jeg FILTHY WORLD, som basalt set er et stand-up-show med John Waters, som taler om sig selv. Dén havde jeg sat'eme osse i forvejen, men jeg ku' sgu ikke lade den stå (og så til 20 kr. - den lå i rest-kassen); Forsiden var for fed og man kan aldrig få nok John Waters.Glemte jeg forresten at nævne, at DEMON TOWN-boksen også kun kostede 25 kr. Da jeg kom hjem opdagede jeg godt nok, at filmene er i fullscreen, men der er vist heller ikke tale om vildt fantastiske film, så det går nok (hvem ved, måske er det endda original-formatet). Jeg troede i øvrigt, at der var tale om en dansk/skandinavisk udgivelse, men der er åbenbart tale om et bokssæt, som TP har tage hjem via special-import. FRA BIZARRO WORLD!!! Jeg checkede lige de første 2 minutter af første film. En mand kommer ind på et kontor og siger på engelsk: "Hi, guys". I de danske undertekster bliver det til: "Farvel". Øh, HVAD??? Hahaha. Nogle gange går det bare rent galt for de skod-oversættere, som videoselskaberne ansætter.Pakken fra posthuset indeholdt den oversete HK-giallo THE RED PANTHER (i DVD-kassetten lå også en reklame-flyer fra et sted i HK, der tilbyder "Permanent Hair Removal", LOL*) og BITTER TASTE OF BLOOD på VCD
*EDIT: Nu hvor jeg her kigget nærmere på den flyer, så bemærker jeg, at stedet ligger på en adresse i Tsim Sha Tsui-kvarteret. Jeg har set HK-filmen TO LIVE AND DIE IN TSIM SHA TSUI og jeg ville nok holde mig derfra, hvis jeg var dig! o_O

5 comments:

 1. Ja, det er som at sidde med mini-zines, de AWE booklets. Kenneth burde overveje at samle dem til et zine/katalog, sådan et gad jeg godt give penge for.

  ReplyDelete
 2. Det er faktisk en rigtig god idé!

  ReplyDelete
 3. Du er ikke alene om at købe film, du allerede har i forvejen.
  Today We Kill er i øvrigt ikke helt ringe.

  ReplyDelete
 4. LOL. Næh, det gør du jo også fra tid til anden, når de gamle er slidt op. Det tar jeg iø hatten af for! Jeg har godt nok aldrig slidt en dvd op!! Hvis ellers forudsigelserne skulle have holdt, så skulle cd'er og dvd'er kunne holde evigt. Vi fik jo at vide, de ikke blev slidt i afspilleren. o_O

  ReplyDelete
 5. Men skiverne bliver desværre slidt alligevel, når man lægger dem i maskinen. Måske Blu-ray er mere holdbart. Sådan nogle har jeg dog ingen erfaring med.

  ReplyDelete