Monday, 9 March 2015

"The Vampire and the ballerina" (It, 1960) Renato Polselli

Originaltitel: L’amante del Vampiro


For et års tid siden omtalte jeg en stor papkasse, jeg havde fået af min ven Thure og jeg anmeldte dengang en af filmene, Øjne uden ansigt, og jeg iler straks med en omtale af det næste bånd!

Den næste interessante ting, som den flinke hr. Munkholm i sin tid købte, var Renato Polsellis debutfilm L'amanti del vampiro aka The Vampire and the Ballerina fra 1960.

1960 er samme år, som Mario Bava lavede sin debutfilm, nemlig Djævlens maske aka The Mask of Satan/La maschera del demonio, men jeg er bange for, at Bavas film er hoved og skulder bedre end Polsellis. Dermed ikke sagt, at sidstnævntes er dårlig, men den er bare slet ikke i samme klasse. Plottet er så simpelt, at det har kunnet stå på bagsiden af en tændstikæske - og der har været plads nok til også at skrive indkøbslisten!

En mand fra en danseskole og to dansestudiner er i skoven, da det begynder at regne. De søger ly i et forladt slot, der ligger inde mellem træerne (!), men slottet er slet ikke så affolket, som de først troede. Resten kan du gætte dig til uden for megen hovedbrud. Filmen er ganske fornøjelig, harmløs og på ingen måde uhyggelig. Vampyr-makeuppen er... 1960'er-spøjs!!

Mit videobånd er med engelsk dub og udgivet af bootlegselskabet Luminous Wurks i USA. Så vidt jeg har kunnet google mig frem til, er filmen slet ikke udgivet officielt på hjemmevideoformat af nogen art med engelsk dub. Der findes en italiensksproget dvd. Printet, der er brugt er fra en TV-visning.


Trailer:

No comments:

Post a Comment