Saturday, 28 March 2015

Uncut.dk's gamle medredaktør Thure Munkholm er gået bort


THURE MUNKHOLM (1978-2015)

Mit indlæg før det foregående indlæg var en kort omtale af filmen The Vampire and the Ballerina. Jeg skrev, at jeg havde mit bånd fra en stor papkasse, som min ven Thure Munkholm havde sendt mig.

Det er med trist hjerte og stor sorg, at jeg nu må skrive dette, men det er desværre min tunge lod, at fortælle nyheden, at ven og kollega fra den gamle genrefilmsamlerscene, Thure Munkholm, er gået bort. Ifølge mine oplysninger skete det allerede i lørdags for en uge siden, men da jeg har ligget med influenza det meste af en uge, er det først i dag, at jeg opdager den tragiske nyhed via Cineasten-bloggen.

De fleste kendte Thure fra hans virke i forbindelse med CPH PIX-filmfestivallen eller det filmmagasin ("Mifune"), han sammen med den gamle "Inferno"-skribent Henrik Rytter søsatte for mere end 10 år siden, men lige som de fleste andre fra den gamle gyser-/exploitationfilmscene kendte jeg Thure fra UNCUT.DK, som han var med til at starte for mange år siden. Han holdt i øvrig aldrig officielt op med at være medredaktør på Uncut og hans profil kan stadig læses her.

Jeg ved ikke, hvad jeg næsten skal skrive. Alle, som kendte Thure, har på facebook skrevet, hvor ultra-flink han var og hvor sørgeligt det hele er. Og jeg kan kun skrive under på begge dele. Jeg spurgte engang Thure noget i retning af, hvordan han havde det med den gamle scene. Jeg syntes jo, at med "scene" kunne enhver jo forstå, hvad der mentes (nemlig den gamle collector-scene, der befandt sig rundt om Uncut og de små trykte fanzines), men Thure begyndte at sige "Hvilken scene? Der er jo både..." og så begyndte han ellers at remse andre "scener" op, med alt lige fra den gyser-/exploitation-scene, som vi delte, til avantgarde- og akademisk halløjsa og hvad er der-scener, som han følte, han tilhørte.

I lørdags mistede alle scenerne Thure Munkholm. Han savnes allerede.

2 comments:

 1. Det skete ikke Lørdag, men tidligt Søndag morgen. Thure var min stedfar, så derfor ved jeg nok mere end de fleste her

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Kaisa,
   Tak for korrektionen. Det er aldrig nemt at miste nogen, som stod en nært, og jeg er ked af at høre om Thure.

   Delete