Saturday, 26 October 2019

3 FROM HELL (usa 2019)


Jeg har netop set Rob Zombies nye film, sequellen til THE DEVIL'S REJECTS (som i sig selv er en sequel til HOUSE OF 1000 CORPSES); 3 FROM HELL, og jeg har IKKE tænkt mig at skrive om den på facebook, så det blir blog-omtale only. Jeg gider simpelthen ikke diskutere filmen – ikke mindst fordi fem millioner moroner spytter femten liter røvsovs ud, hver gang Rob Zombies navn bliver nævnt. Det er blevet TRENDY at svine Rob Zombie til, ene og alene fordi han er Rob Zombie. 5 milliarder "filmfans" i denne verden kalder hans film lort, bare fordi den slags er blevet lisså populært som slideguitar i countrymusik og titty-fucking i pornosjaskere. Haters will be haters, og haters gi'r bare ingen fair anmeldelser. "Jeg måtte stoppe filmen halvvejs inde, fordi den var så forfærdelig", som en eller anden skrev på facebook. Fuuuck, jeg holder det bare ikke ud!

Hvorvidt Rob Zombies remakes af HALLOWEEN-filmene og 31 er gode eller dårlige, skal jeg ikke tage stilling til her.

Klokken er 01:15, og jeg har netop set min nye blu-ray med 3 FROM HELL fra UK. Jeg forudbestilte den fra Amazon, men modtager den alligevel halvanden uge efter adskillige folk ovre i Jylland! Er Danmark virkelig så stort, at det ta'r halvanden uge for Pestnord at fragte pakkerne fra Jylland til Djævleøen!?!? Nå, men anyway, jeg fik set filmen, og jeg var parat til at kalde den noget hesteafføring, hvis jeg syntes, at det var dét, den var. Men helt ærligt, selv HVIS man hader Rob Zombie, og selv HVIS man synes, at Sheri Moon er en virkelig dårlig skuespillerinde, så er det jo totalt blæst at skabe sig sådan som haderne på fb. "Jeg måtte stoppe filmen halvvejs inde, fordi den var så forfærdelig". Så vil jeg nok mene, at man KUN er ude på at skyde med spredehagl og på ingen måde ønsker at være den mindst smule fair mod filmen.

3 FROM HELL begynder 10 år efter, at THE DEVIL'S REJECTS slutter. Hvis man har fulgt lidt med (i Rob Zombies minimale udtalelser om filmen, før den blev lavet), så ved man, at der ikke er tale om en prequel, men om en rigtig sequel. Og det er derfor ingen spoiler, at Fandens tre drabspsykopater overlever slutningen af THE DEVIL'S REJECTS. Det havde ellers være en fænomenal afslutning på de to første film HOUSE OF 1000 CORPSES/THE DEVIL'S REJECTS at lade dem dø i bilen (yes, that's a spoiler – deal with it!). Første del af filmen foregår i og omkring fængslerne, hvor de har fået lange fængselsdomme, og anden del forgår ... et andet sted. Jeg vil ikke ødelægge det for nogen ved at sige for meget. Man kan vel sige, at 3 FROM HELL er en (lidt) mere afdæmpet film, end DEVIL'S REJECTS var – i alt fald i en stor del af filmen. Faktisk var jeg et godt stykke ind i filmen bange for, at den stemningsmæssigt og plotmæssigt lå FOR langt fra den foregående film. Det gør den heldigvis ikke.

3 FROM HELL er en ond og led film. Den var helt sikkert blevet forbudt i England i gamle dage – og Sverige med!! Den er fyldt med ekstrem vold og splatterscener. Jeg må indrømme, at jeg syntes, den var vældig underholdende. Er den lige så god som DEVIL'S? Hmm, det ved jeg ikke. Måske. Men jeg har set DEVIL'S adskillige gange, og 3 FROM HELL har jeg kun set een gang. Det vil på dette grundlag ikke være fair at sammenligne dem. Og det er blandt andet her, at jeg synes mange "fans" gør en fejl. Den gamle film kender de fuldt ud og har set og genset til hudløshed. Lad nu efterfølgeren "sætte sig". Lær den at kende. Giv den en ordentlig chance.

Da jeg i 1987 købte Sort Sols "Everything that rises must converge" LP blev jeg dybt skuffet og syntes, det var en skodplade i forhold til den foregående LP, "Dagger & Guitar", som jeg købte i 1983, da den udkom. Jeg havde haft fire år til at spille den uafbrudt, og derfor syntes jeg selvsagt, at efterfølgeren var totalt ringe. Men da jeg først lærte den at kende, smed jeg "Dagger & Guitar" på møddingen (mentalt i alt fald) og har kun hørt den sporadisk sidenhen. Den virkede som en amatørplade i forhold til "Everything..." Vil det blive ligeså med 3 FROM HELL stillet over for THE DEVIL'S REJECTS??? Måske ikke ligefrem, men jeg tror, at den vil vinde på gentagne gennemkigninger. Og Sheri Moon spiller ganske glimrende. Når folk siger, at hun ikke kan spille skuespil, så har det KUN noget at gøre med, at hun er Robs kone. Han laver skodfilm og derfor er hans kone en skodskuespiller, lader logikken til at være. Suk.

Det var iø også fedt at se den gamle psykotroniske skuespillerinde Dee Wallace i en rolle igen. Efter Rob Zombies THE LORDS OF SALEM (2012) har hun jo (heldigvis) fået a second life i horrorfilm. 

Noget, som jeg utroligt godt kunne tænke mig, er at få en director's cut-udgave af HOUSE OF 1000 CORPSES. Efter sigende skulle den være langt mere vild, end den nedtonede udgave, som filmselskabet insisterede på. Rob Zombie har udtalt, at han ikke ved, hvor filmselskabet har gjort af det fraklippede filmmateriale, men jeg krydser fingre for, at det en dag dukker frem fra glemte skraldespande og arkiver. 

UK-blurayen indeholder en making of på over 90 minutter og kommentarspor af Rob. Desværre er traileren ikke med.


2 comments:

 1. Godt at høre jack at den er god. og ja der er for meget klynk hvad angår hans film. der er squ dødt på uncut forummet for tiden kig lige forbi så vi kan få lidt liv i forummet igen. føler lidt at man nogle gange snakker med sig selv der.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Gramm,
   Øv med forummet. Jeg skal nok kigge forbi.

   Delete