Saturday 11 May 2024

Nyt INFERNO: nr. 13 (festivaludgave)! Og INFERNO-rundbordsdebat!! Og INFERNO-tv-dokumentarudsendelse i to dele!!!

Jack J med det nye INFERNO #13
 
For en lille måneds tid siden var der science fiction-messe i Randers med titlen Sci-Fi-Con. Ud over at det sikkert var fedt for sci-fi-fans at deltage, så var det også fedt for horror/sci-fi/weirdo/kultfilm-fans, eftersom messen også bød på et "foredrag" med en del af hovedstaben fra det gamle danske alternative filmblad Inferno

Nej, jeg kalder det ikke et fanzine. Det er det måske nok, men Inferno har altid syntes som mere og andet end de snottede fanzines, vi andre lavede. Inferno ville mere, Inferno var mere. Blot det faktum at det udkom i oplag, som var mange gange større end zines som, nå ja, STAY SICK! vidnede om noget mere. 

Anyhoo, foredraget, som altså ikke var noget foredrag, men en rundbordsdebat, kørte en times tid og blev selvsagt ledet an af redaktør Peder "Pedro" Pedersen. Manden bag messen er Benny Ray, som jeg ikke kender, men samme Benny havde i samarbejde med Peder smækket en speciel festivaludgave af bladet sammen, som skulle foræres bort til messedeltagerne. En række mere eller mindre glemte personligheder fra den gamle undergrund (inklusiv yours truly) var blevet spurgt, om de ville medvirke med personlige anekdoter, om hvordan de opdagede bladet og deres forhold til samme og i den dur. Der var også medvirkende, som havde gjort det til lidt mere i årenes løb. 

Resten af bladet - cirka halvdelen - blev brugt til at genoptrykke gamle artikler fra de oprindelige blade. Underligt nok var der ikke en eneste artikel fra den første inkarnation af Inferno, som hed Two-Zone. Det kunne nok ellers have været interessant for mange, da det er de færreste, som har haft muligheden for at skaffe disse første, nu ret sjældne numre (der kom fire numre af Two-Zone, før man skiftede titel). 

Jeg må indrømme, at det var cool at komme på tryk igen og at se et nyt nummer af Inferno - om end der var tale om et "sølle" messenummer med gammelt materiale, som man allerede har i forvejen. Forhåbentligt får vi et rigtigt nummer på et tidspunkt. Peder Pedersen afviser ikke muligheden (men han bekræfter heller ikke noget). 

Heldigvis blev eventen med foredraget/ikke-foredraget filmet og lagt ud på YouTube i fuld længde. For et par år siden blev der også afholdt en lignende Inferno-event, men dengang blev det ikke filmet eller optaget - faktisk har jeg ladet mig fortælle, at en navngiven deltager på det kraftigste modsatte sig dette for at ville deltage!!! Man forstår det jo ikke, og det er mega-ærgerligt. Men denne gang gik det heldigvis anderledes, og hele baduljen kan nu ses på Youtube (videoen ligger i dette opslag). 

Endvidere har en lille jysk tv-kanal, TV-Kronjylland, lavet en dokumentarudsendelse i to dele om Inferno, hvoraf del 1 nu ligger på YouTube (anden del er endnu ikke bragt på tv eller lagt op på YouTube). Del 1 ligger også her nedenfor.  

Nummer 13 af Inferno er altså ikke essentielt for samlingen, men det er bestemt mega-sjovt at se de gamle hoveders nye indlæg om de gamle dage (det pæne sort-hvide foto af undertegnede er i øvrigt tage på lokummet inde i Huset i Magstrædes biograf, Kbh.). Og som samler af bladene bør man bestemt have den nye udgivelse. Det bliver interessant at se, hvilket nummer det næste nummer får i fald vi rent faktisk får et nyt nummer; Vil man fortsætte med nr. 14 eller give os et rigtigt nr. 13???

-------------------------  

Mens jeg skriver dette kan de resterende eksemplarer af bladet bestilles via Sci-Fi-Cons butik og Phantasmo-videobutikken i Tølløse (det er i alt fald infoen man kan læse sig til på facebook. Ingen af de to butikker er dog specielt brugervenlige, hvad angår det pågældende nummer: Sci-Fi-Cons facebookside er håbløs, i og med der ingen links er til at bestille. Og Phantasmo nævner slet ikke bladet på deres site; Det er godt nok blevet nævnt på deres fb-side, men en fb-side er jo ikke lig med webbutikken. Og det er jo ikke alle, som checker webbutikken, som også kigger på deres fb-side. Oh well, jeg har mit eksemplar, så jeg kan jo være bedøvende ligeglad). 

PS: Stor TAK til Peder Pedersen og Rasmus Wichmann, som begge sendte mig to ex af bladet (og lad være med at spørge - de tre ekstra ex er allerede afsat). 


INFERNO-rundbordsdebat på Sci-Fi-Con (2024):



TV Kronjyllands dokumentarudsendelse (del 1) om INFERNO (2024):


No comments:

Post a Comment