Sunday, 7 March 2021

Pudseløjerlig kunst så skeletterne rasler

Henrik ser kunstnerisk ud (foto: Pia Wieth)

Her på bloggen kender vi mest Henrik Larsen som redaktør af Danmarks længst levende og stadigt eksisterende fanzine om popkultur, Obskuriøst. Men som det er blevet nævnt flere gange de sidste par år, har nogle af de senere numre været tilegnet Henriks egen kunst. Men de tider, hvor dét var nok for redaktøren, er for længst forbi.

Henrik Larsen er med vilje flyttet fra det triste Sydhavnen til provinsen for at kunne udfolde sin kunstneriske identitet. Senest er det blevet til adskillige digtsamlinger, og for nyligt kunne man ved en større lancering i Jyderup - provinsbyen, som må betegnes som perlen i Holbæk kommune, hvad Paris er for Frankrig - ved selvsyn erfare, hvorledes det står til, når det gælder redaktør Larsens kunstneriske side udi arbejde med collager; I hele marts måned er Henrik "Månedens kunstner" med en udstilling af egne værker hos byens bedemand, Mørkøv - Jyderup Begravelsesforretning.

Man kan undre sig over, hvorfor billedrammerne kun står i vinduerne og ikke oven på kisterne. Et sådant tiltag kunne velsagtens ellers have sat lidt fut i de støvede skeletter.

Både den trykte udgave af lokalavisen By og land (direktelink til PDF-version, artikel på side 18) og SN/Sjællandske Nyheder (direktelink) har omtalt udstillingen. Godt gået, Henrik!

Larsen udstiller (foto: HL)

No comments:

Post a Comment