Sunday, 23 January 2011

Gathering

review: JACK J
Du ved godt, hvem Christina Ricci er, ikke? (Stay Sick! er nok ikke lige stedet, hvor du indrømmer, du har set hende i »Ally«) Hun startede sin karriere med horrorfilm (i den lette ende godt nok) med THE ADDAMS FAMILY og IT STAYS IN THE ADDAMS FAMILY, og her i THE GATHERING er hun altså så tilbage i genren igen.
THE GATHERING er dog milevidt fra de to ADDAMS-film, for det første er den helt uden humor og for det andet er det en meget engelsk film. Og hvad enten man bryder sig om filmen eller ej, må man indrømme, at personkarakteriseringerne er gode - som det jo så ofte er tilfældet med britisk film, modsat så mange andre gyserfilm fra den anden side af det store vand - og her mener jeg ikke Sverige... selvom jeg ved den sødeste grød end ikke kan komme på een eneste svensk horrorfilm, bortset fra THE RESURRECTION OF MICHAEL MEYERS (som jeg i.ø. anmeldte tilbage i BD).
Et sted i landlige omgivelser i England finder man en kirke, der har ligget nedgravet under en høj i mange århundreder. Der er en statue af Jesus og på væggen ser man et billede af en skare mennesker, der ser på under korsfæstelsen. Men statuen vender omvendt - så det er i stedet Jesu ryg og ansigterne på menneskemængden, man ser.
Et sted på en øde landevej bliver en amerikansk backpacker kørt ned, ikke overraskende spilles hun af Christina Ricci. Hun overlever, men får hukommelsestab. Hvad har det med hoben af mennesker, der iagttog korsfæstelsen uden at gribe ind, at gøre? Well, det er svært at løfte sløret for mere uden at sige for meget.
THE GATHERING er en spændende film og man behøver ikke have bizarre religiøse køer ligesom Frank Brahe for at kunne nyde filmen, den er ret creepy alligevel. Brian Gilbert, der har instrueret, kender jeg ikke noget til, sikkert fordi det er hans første gyserfilm, men den er ganske og aldeles nydebar never the less. Hvis du tænker: »Christina Ricci, uff, kendt skuespillerinde, øv!«, så tag alligevel og giv hende og filmen en chance. Hun er god i rollen (man distraheres dog af en konstant undren over, hvornår hun får overbalance pga.... well, you know) og alle skuespillerne gør det godt. I ekstramaterialet bemærker en af de medvirkende, at mange af de engelske skuespillere er teaterskuespillere, hvilket jo gerne border for kvalitet (som baggrund for en britisk skuespillers talent, ikke at teater har min interesse overhovedet!!!).
Filmen er creepy, men ikke specielt blodig (selvom instruktøren syntes, den var vældig blodig ift. hans tidligere film!) og tempoet er ikke oppe på 200 km/t., men det er en god lille film, som jeg absolut vil anbefale. Og da jeg så den her anden gang ifm. anmeldelsen, syntes jeg faktisk, den var bedre.
Ekstramaterialet består af interviews og trailer for selve filmen + to mere, hvor af den ene for THE EYE (også anmeldt i dette nr.).

1 comment:

  1. Ja det er faktisk en ret god film den her, god historie og spændende.

    ReplyDelete