Sunday, 23 January 2011

Time Walker

DK-titel: Jagten på Pyramidernes Skat (på coveret) / Jagten på Pyramidens Skat (på filmen)
Dir: Tom Kennedy (USA, 1982)
Distro: PolyGram Home Video (DK)
Info: video, fullscreen

anmeldt af Jack J
Nogle videnskabsmænd fra et universitet finder en gammel mumie i Ægypten og bringer den med sig tilbage til USA. På universitetet begynder filmens hovedperson, en professor et-eller-andet, at undersøge den gamle døde filejs. En af hans medhjælpere, en studerende med kløe i roen, finder en skjult skuffe med nogle ædelstene i. Han snupper stenene og begynder at afsætte dem til folk, han enten skylder penge eller vil i seng med. Men da mumien skal fremvises til pressen, er den pludselig væk - hvem har mon stjålet den. Well, ingen! For mumiemanden er nemlig en fyr fra det ydre rum og nu er han skide sur over, at hans ædelstene, som i virkeligheden er krystaller til hans transistorradio, er blevet hugget. Og i resten af filmen går jagten så på henholdsvis mumien og krystallerne (og ind i mellem når professoren også lige at duske en studine).
Time Walker er en ganske underholdende, men dum horrorfilm, som der ikke skal tænkes over alt for meget, bl.a. skal man nok ikke spørge om, hvorfor forfatterne helt glemte at inkluderer hovedpersonen i ca. 20-25 min. hen mod slutningen!
I rollen som universitets pengegriske rektor ses James Karen fra Return of the Living Dead og han er jo altid god. Jeg ville dog ønske, han fik nogen flere hovedroller, for han var altså ret underholdende i Return.
Der er desværre ikke rigtig nogen splatterscener i Time Walker, men der er til gengæld heller ikke noget stupid lallehumor. Til slut ender filmen med "Fortsættes", men det skal vist ikke tages alvorligt (men man ved jo aldrig, jeg troede jo heller ikke, at Demolition High virkelig ville fortsætte, men det gjorde den altså, såå... who knows!). Der er godt nok nogle af karaktererne, som får ens tæer til at krumme sig i kramper lige lovlig meget, men hvis man som jeg kun har betalt 15 kr. for båndet, så det er det til at leve med!

No comments:

Post a Comment