Sunday, 23 January 2011

The Young Ones 1+2 (Lars Kramhøft)

DK-TITEL: De Unge (Dog ikke på denne udgave)
ENGLAND, 198?
DIR: Geoff Posner
DISTRO: BBC Worldwide
DVD-INFO: Reg. 2, fullscreen
EXTRAS: Jack shit!
LÆNGDE: 200 min. hver
CAST: Rick Mayall, Adrian Edmondson, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle

Som ludfattig studerende har jeg aldrig kunne tage mig sammen til at købe serier på DVD... simpelthen af den grund at man er nødt til at købe box-sets med hele sæsoner af gangen, og dermed hoste op med 800-1000 kr. på én gang. Derfor er dette også mere ment som ren forbrugerinformation for andre fattigrøve, end egentlig anmeldelse: Lige for øjeblikket kan man nemlig i Bog & Ide købe to DVD´er til 100 dask pr. stk, hver med 6 episoder af en af verdens absolut sjoveste og fedeste tv-serier, The Young Ones!
Det skal lige siges at der er tale om virkeligt skrabede udgivelser – no extras, no nothing – men til den pris, hvem kan så klage?
Hvis du ikke allerede kender serien, så er dette her en enestående chance til at stifte bekendtskab med de fire low-lifes, Rick ”the peoples poet”, Vivian – punkeren der studere til læge, hippie-Neil og Mike, ”the cool person”, og deres absurde eventyr – her taler vi virkelig og syret underholdning af en kaliber som det ellers kun er Monthy Python der kan levere.
Episode-liste: DVD #1: Demolition, Oil, Boring, Bomb, Interresting og Flood. DVD #2: Bambi, Cash, Nasty, Time, Sick og Summer Holliday.
Dem der allerede kender serien vil muligvis nikke genkende til titlerne – som Bomb, hvor gutterne ikke kan komme til køleskabet fordi der pludselig står en atombombe foran, eller der hvor Vivian må æde fjernsynet fordi pejlevognen er kommet forbi. -Og hvem husker ikke Alexei Sayle som Mussollini der optræder med sangen ”Stupid Noises?” I Cash er Vivian blevet gravid, og da de fire venner er så fattige at de har levet af sne i ugevis, hvad er så mere naturligt end at sende stakkels Neil ud at arbejde – som politimand? Og, da dette nu er Stay Sick!, så husk lige afsnittet Nasty som netop handler om videovoldsfilm – Vivian og Mike har fået fingre i en videomaskine og har planlagt at svælge i vold og sex hele natten (Rick: ”Won´t the carpet get all sticky then?”)... hvis altså bare de kunne få lortet til at virke!
Jo, køb du bare de to DVD´er, så er du sgu sikret mange timers go´ underholdning!

No comments:

Post a Comment